Κάλεσε μας

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο. 

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

  • 2.500 € / έτος
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

  1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας
  2. Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού
  3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
  4. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση
  5. Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
  6. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
  7. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας

Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

  1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας
  2. Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού
  3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
  4. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση
  5. Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
  6. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
  7. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας

Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

Ο καθηγητής πρώτα εμπνέει και έπειτα εκπαιδεύει!

Επιμέλεια: Κατερίνα ΚύρτζιαληΤα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει επιφέρει επανάσταση σε πολλούς κλάδους, όπως η ιατρική, οι μεταφορές, η ψυχαγωγία ακόμα και η μαγειρική. Όσον αφορά στην εκπαίδευση, ο μαυροπίνακας αντικαταστάθηκε από πίνακα μαρκαδόρου κι έπειτα διαδραστικό πίνακα, η ...

Περισσότερα

Οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στα τουριστικά επαγγέλματα...

Eπιμέλεια: Παύλος Πουλοπάτης,  Καθηγητής Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σημαντικές παρεμβάσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες Τουρισμού μέσω του διαδικτύου. Ο Η/Υ, τα smartphone, οι VR/AR συσκευές έχουν αλλάξει για πάντα τον τρόπο που προωθούμε ...

Περισσότερα

Η συμμετοχή μας στο 8th All Out Fitness Weekend

Η ΔΕΛΤΑ 360 υποστήριξε και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού  "8th All Out Fitness Weekend", που διοργάνωσε η σχολή προπονητών  North Academy of Fitness, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χαλκιδικής, στο Camping Armenistis, Πρόκειται για ...

Περισσότερα

ΔΕΛΤΑ 360 FASHION SHOW 2019 - Ιωάννινα | Απόηχος

Ο κύκλος των ΔΕΛΤΑ 360 Fashion Shows ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα, όπου διεξήχθη η τρίτη κατά σειρά επίδειξη μόδας για την ανάδειξη του έργου των σπουδαστών της Σχολής Μόδας & Ομορφιάς του μεγάλου εκπαιδευτικού ομίλου! Το Fashion Show, με παρουσιάστρια την εντυπωσιακή Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ...

Περισσότερα

Οι διαρρήκτες δεν κάνουν διακοπές!

Επιμέλεια: Χαράλαμπος Σφέτσος, Καθηγητής Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης / Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας – Κοινωνικός ΛειτουργόςΤο καλοκαίρι όλοι προσπαθούμε να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα, να ζήσουμε στιγμές χαλάρωσης και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για τη νέα σεζόν! Όταν όμως εμείς ...

Περισσότερα

«Στροφή» των νέων στον πρωτογενή τομέα!

Επιμέλεια: Ioυλία Χατζηγιαννίδου, Γεωπόνος Τ.Ε. Στην καθημερινή εξέλιξη που χαράζει η τεχνολογία, όλοι οι κλάδοι την ακολουθούν και φυσικά αυτή η πορεία δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον κλάδο της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια τα άλματα που έχει κάνει είναι εκπληκτικά, ...

Περισσότερα

«Μαζί μπορούμε, κανένας δεν μπορεί μόνος του»

  Επιμέλεια: Δώρα Λάμπρου, απόφοιτη τομέα ΜΜΕ & ΉχουΣτα μεγάλα αστικά κέντρα η κινητικότητα είναι αυξημένη και η καθημερινότητα οργιάζει. Συναντάς χιλιάδες πρόσωπα που περνούν βιαστικά από μπροστά σου. Όλοι τρέχουν να προλάβουν κρατώντας έτσι ζωντανούς τους παλμούς της πόλης. Παρ' όλα αυτά όταν...

Περισσότερα

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019

Ανακοινώνονται την Παρασκευή 28/6 στις 13:00 τα αποτελέσματα των βασικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα με ένα κλικ στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ...

Περισσότερα

ΔΕΛΤΑ 360 FASHION SHOW 2019 - Πάτρα | Απόηχος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φαντασμαγορικό ΔΕΛΤΑ 360 Fashion Show 2019 στην Πάτρα! Εξαιρετικές δημιουργίες, εμπνευσμένες εμφανίσεις και εντυπωσιακό styling ήταν τα χαρακτηριστικά του ΔΕΛΤΑ 360 Fashion Show που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 για να αναδείξει το έργο της ...

Περισσότερα