Κάλεσε μας

Σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής

Σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής

Δίδακτρα

  • 1.800 €
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος του Pastry Chef επιτάσσουν τη διαρκή επιμόρφωση ενός επαγγελματία στον παρών κλάδο. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεπερνά τα όρια της κλασικής διετούς φοίτησης βασιζόμενο στην εκμάθηση των πλέον σύγχρονων τεχνικών και τάσεων στη ζαχαροπλαστική.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή ζαχαροπλαστική μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνη.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

  • Σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας σοκολάτας (τεχνικές στρωσίματος, decor, χρήση λιποδιαλυτών χρωμάτων, εφαρμογές σοκλάτας και βούτυρο κακάο, bonbons με γεμίσεις κλπ.
  • Αμερικάνικου τύπου τούρτες
  • Ευρωπαϊκού τύπου τούρτες, τάρτες, ατομικά επιδόρπια
  • Viennoiserie (κρουασάν, μπριός, σφολιάτα κλπ.)
  • Εισαγωγή και Χρήση texturas στη ζαχαροπλαστική τέχνη (fruit gel, coulis, compote, γενικές εφαρμογές με πηκτικά μέσα, χρήση σταθεροποιητών κλπ.)
  • Εισαγωγή στη μοριακή γαστρονομία: χρήση σύγχρονων μηχανημάτων (Thermomixer, Roner, Vacuum, Siphon, Smoker, Αφυγραντήρας, Αποξηραντής)
  • Εισαγωγή στα εστιατορικά επιδόρπια (φιλοσοφία των εστιατορικών επιδορπίων, τεχνικές στησίματος)
  • Φιλοσοφία του Degustation Menu (pre-dessert, dessert, mignardises)
  • Τεχνικές sorbet και παγωτού
  • Γαλλικές παρασκευές: soux, éclair, macaron
  • Από τη θεωρία στην πράξη: παρουσίαση παρασκευών από τους σπουδαστές του 3ου έτους

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ και ταπευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους τμημάτων Αρτοζαχαροπλαστικής 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών 
  • Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Ζαχαροπλαστικής
  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους

Φουρκιώτης Δαμιανός

zacharoplastiki.jpg

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της ειδικότητας Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής της ΔΕΛΤΑ 360. Εργάστηκε σε διάφορα ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως το Bill and Coo στην Μύκονο και το The Aficionados στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο Ekies All Senses Resort ως Pastry Chef δίπλα στον επιτυχημένο Executive Chef Δημήτρη Παμπόρη στα γαστρονομικά εστιατόρια BUBO και TREEHOUSE βραβευμένα με χρυσούς σκούφους και FNL. Διακρίθηκε στον 9ο Διαγωνισμό Νοτίου Ευρώπης  στις κατηγορίες Junior Pastry Chef Of The Year, Restaurant Dessert και School of the year στην πρώτη θέση.
  • Σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας σοκολάτας (τεχνικές στρωσίματος, decor, χρήση λιποδιαλυτών χρωμάτων, εφαρμογές σοκλάτας και βούτυρο κακάο, bonbons με γεμίσεις κλπ.
  • Αμερικάνικου τύπου τούρτες
  • Ευρωπαϊκού τύπου τούρτες, τάρτες, ατομικά επιδόρπια
  • Viennoiserie (κρουασάν, μπριός, σφολιάτα κλπ.)
  • Εισαγωγή και Χρήση texturas στη ζαχαροπλαστική τέχνη (fruit gel, coulis, compote, γενικές εφαρμογές με πηκτικά μέσα, χρήση σταθεροποιητών κλπ.)
  • Εισαγωγή στη μοριακή γαστρονομία: χρήση σύγχρονων μηχανημάτων (Thermomixer, Roner, Vacuum, Siphon, Smoker, Αφυγραντήρας, Αποξηραντής)
  • Εισαγωγή στα εστιατορικά επιδόρπια (φιλοσοφία των εστιατορικών επιδορπίων, τεχνικές στησίματος)
  • Φιλοσοφία του Degustation Menu (pre-dessert, dessert, mignardises)
  • Τεχνικές sorbet και παγωτού
  • Γαλλικές παρασκευές: soux, éclair, macaron
  • Από τη θεωρία στην πράξη: παρουσίαση παρασκευών από τους σπουδαστές του 3ου έτους

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ και ταπευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους τμημάτων Αρτοζαχαροπλαστικής 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών 
  • Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Ζαχαροπλαστικής
  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους

Φουρκιώτης Δαμιανός

zacharoplastiki.jpg

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της ειδικότητας Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής της ΔΕΛΤΑ 360. Εργάστηκε σε διάφορα ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως το Bill and Coo στην Μύκονο και το The Aficionados στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο Ekies All Senses Resort ως Pastry Chef δίπλα στον επιτυχημένο Executive Chef Δημήτρη Παμπόρη στα γαστρονομικά εστιατόρια BUBO και TREEHOUSE βραβευμένα με χρυσούς σκούφους και FNL. Διακρίθηκε στον 9ο Διαγωνισμό Νοτίου Ευρώπης  στις κατηγορίες Junior Pastry Chef Of The Year, Restaurant Dessert και School of the year στην πρώτη θέση.